Image Alt

Mallnitz

Mallnitz is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, gelegen in het district Spittal an der Drau en ligt midden in Nationaal Park Hohe Tauern. Het ligt op 1.200 meter hoogte en behoort tot de 21 Alpine Parels van Oostenrijk. Het dorp heeft ongeveer 750 inwoners. Mallnitz is ook bekend om de Tauernschleuse (Tauernspoortunnel). Deze verbindt Böckstein met Mallnitz en is een alternatief voor de drukke snelweg A10. Het dorp is een typisch “Bergsteigerdorf” vanwege alle klim-, hike- en fietsmogelijkheden en het heeft het officiële predikaat van “Höhenluftkurort”: de lucht is hier zeer schoon! 

Het ortscentrum ligt tussen het Tauerntal, het Seebachtal en het Dösental en wordt omgeven door prachtige bergkammen. Mallnitz heeft een eigen skigebied, de Ankogel, vernoemd naar, jawel, de Ankogel (3.250m.). Vanuit Mallnitz kun je ook andere drieduizenders beklimmen, zoals de Säuleck (3.060m.) en de “Tauernkönigin”: de Hochalmspitze (3.360m.).

Mallnitz is als hoogdal ingebed in de kammen van de omringende bergen en is daardoor een uitgelezen startpunt voor bergwandelingen. Er zijn alleen al in en om Mallnitz routes en tochten van zo’n 150 kilometer aan wandelpaden – van lange relatief vlakke dalwandelingen, avontuurlijke alpenweiden- en huttenwandelingen tot intensieve bergtochten tot de toppen van de drieduizenders. 

NB. Deze pagina wordt nog aangevuld met alle bezienswaardigheden die Mallnitz en omgeving te bieden heeft.

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.