Image Alt

Mallnitz

Begin 2020 waren wij in Mallnitz, een slaperig dorpje in Karinthië, een zogeheten ‘Alpine Perle’, gelegen in de Hohe Tauern (Oostenrijkse Alpen). We vierden er mijn verjaardag, we dronken er liters glühwein en we verkenden de pistes.

Als je er een aantal clichés op wil loslaten: Mallnitz is gemoedelijk, authentiek en het gebied voelde voor mij direct als thuis. Een Heimat, niet zozeer in de vaderland-betekenis, maar als ‘een eigen vertrouwde omgeving’. Niet eerder heb ik mij op een specifieke locatie zo op mijn plek gevoeld.

Wat mij vrij snel op het besluit bracht naar Mallnitz te verkassen. Wonen en werken in de bergen en bossen is al van jongs af aan mijn grootste ambitie, naast die van een enorme bestsellerauteur te zijn uiteraard, maar in al die jaren werkzaam te zijn geweest in de reisjournalistiek, vond ik nooit dé plek waar ik dat voor langere tijd zag gebeuren. Tot Mallnitz op mijn pad kwam.

Mallnitz is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, gelegen in het district Spittal an der Drau en ligt midden in nationaal park Hohe Tauern. Het ligt op 1.200 meter hoogte en behoort tot de 21 Alpine Parels van Oostenrijk. Het staat bekend als “Bergsteigerdorf” en “Luftkurort”, die laatste vanwege de schone lucht. Het dorp heeft ongeveer 750 inwoners. Mallnitz is ook bekend om de Tauernschleuse (Tauernspoortunnel). Deze verbindt Böckstein met Mallnitz en is een alternatief voor de drukke snelweg A10.

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.