Image Alt

The Edge Adventures

Benidorm aan de Bach

Dat Nederlanders reislustige pioniers zijn die je overal ter wereld tegenkomt, bewijzen de Käseköpfe in Mallnitz eens te meer: met zo’n 50 Hollanders op een totaal van 750 inwoners, vormen ze een serieuze groep binnen de gemeenschap. Een groot gedeelte hiervan is werkzaam in de horeca. Dus, tijd voor een kort voorstelrondje van een paar landgenoten in de bergen!

Mallnbach Appartments

Wanneer je altijd al hebt gedroomd van ondernemen in het buitenland, is het best gek dat de droom opeens werkelijkheid wordt na een stom zoekwoordje op Google: Gasthaus kaufen Österreich. Want waarom een ander land kiezen terwijl Oostenrijk alles heeft? Sneeuw, bergen, zomerseizoen, winterseizoen én toerisme. Google gaf ons een huis in Mallnitz, waar we nog nooit van gehoord hadden. Al snel zaten we in de auto. Wat er toen gebeurde bij aankomst, – wat nog steeds gebeurd tot op de dag van vandaag met vele andere mensen – Mallnitz greep ons en liet ons niet meer los. Binnen een jaar wonen we uiteindelijk in het 3e pand wat we bezichtigd hebben en verhuren we 8 appartementen aan de rand van het dorp. We hebben een grote tuin met gezellige kampvuur waar we hamburger/pizza avonden organiseren. Bij ons is het niet alleen een vakantie wat we onze gasten geven, maar een beleving. Mallnitz, dat is het gewoon!

Erik, Annemiek en Willem Jan

www.mallnbach.com

Haus JoLoMo

Het idee ontstond op een mooie zomeravond na een paar biertjes in de tuin in Lelystad. Kom, laten we een chalet kopen in Tirol om te gaan verhuren. Dat idee is niet helemaal gelukt; ongeveer 10 maanden later streken we met het hele gezin neer in het prachtige Mallnitz om daar een Gästehaus met 6 appartementen te gaan uitbaten. Het gebouw dat we kochten werd al 7 jaar niet meer gebruikt en kon prima dienen als filmset voor de ‘That ’70s Show’.

Na een half jaar flink verbouwen en vernieuwen gingen we 1 januari 2020 van start met de verhuur. Een kleine 4 weken later ging alles op slot vanwege corona… maar daar willen we het niet meer over hebben: we hebben het gered en inmiddels draaien we weer op volle toeren, hebben we blije en tevreden gasten en, niet onbelangrijk, hebben onze kinderen (14,12 en 10) hun draai gevonden. O ja, nog een bericht voor onze Oostenrijkse buurtgenoten; Nederlanders krijgen echt geen 50k bonus van de Nederlandse overheid wanneer zij naar Oostenrijk verhuizen. 🙂

Groet,
Astri, Maurice, JOep, LOtte en MOos

www.hausjolomo.com

Haus Waldruhe

Na 35 jaar keihard werken in de horeca door, of misschien wel dankzij corona, het roer omgegooid en geëmigreerd naar het natuurprachtige Mallnitz. Naast het schitterende Haus Waldruhe hebben wij bij de koop ook de naastgelegen Waldstube weten te bemachtigen, een oude werkstatt waar wij een leuk stukje horeca van hebben kunnen maken met het mooiste uitzicht over het dal.
Gevolgd door de cameraploeg van SBS6 voor het programma Het roer om, hebben wij ons eerste seizoen tijdens de pandemie moeten draaien, lastig maar toch weinig te klagen gehad.
Nu gaan wij op voor ons eerst coronavrije seizoen en hopen daar een mooie tijd van te maken met veel bezette bedden en een volle stube. Wij kijken erg uit naar de komst van onze avontuurlijke gasten die het activiteitendorp Mallnitz aan doen dit jaar.

Komen jullie ook?

Liebe Grüßen,

Henk, Marieke und Lennon

www.hauswaldruhe.com

Ankogel Lofts Mallnitz

Wij, Hans en Arja kwamen al vele jaren in de winter en zomer naar Mallnitz om vakantie te vieren en met onze honden te genieten van de prachtige natuur en de rust. Dus toen in 2018 het plan ontstond om in Oostenrijk een nieuwe uitdaging aan te gaan, was het wel duidelijk… het moest Mallnitz worden: een echt bergdorp, “aan het einde van de wereld”, midden in de natuur, een echte parel!

In 2019 hebben wij de oude Ankogel Disco met bijbehorende Bar Burleys gekocht. De Disco hebben wij omgebouwd tot 5 luxe lofts. Met de Ankogel Lofts willen wij onze gasten een zeer comfortabel onderkomen geven waarbij aan alles gedacht is. De lofts zijn ingericht voor 2 personen en de hond is van harte welkom. Wij denken hiermee een nieuwe doelgroep aan te spreken die op zoek is naar een vakantie weg van de massa, die van de natuur houdt en op zoek is naar kwaliteit en luxe.

www.ankogellofts.com

Carinthia Appartements

Wij zijn Wianda Steffens en Rex van Ingen, we exploiteren sinds januari 2020 een appartementenhuis in Mallnitz. We hebben 5 appartementen met 2 tot 4 kamers voor in totaal 23 gasten. Mallnitz wil kwaliteitstoerisme bieden, waarbij natuurbeleving, gastronomie en sportief bezig zijn hand in hand gaan; waarden die ons aanspreken en die wij als toeristische accommodatie optimaal willen ondersteunen. Bij ons krijg je goede bedden, schone appartementen, luxe en comfort, waarbij de
gast zelfvoorzienend vakantie kan vieren. Iedere gast is bij ons speciaal en we willen als beheerders en accommodatie kunnen bijdragen aan de positieve vakantiebeleving van de gast. Onze dienstverlening beperkt zich dan ook niet tot alleen het afgeven van de sleutel; we willen het de gasten naar de zin maken! Dit betekent goede en adequate informatie en afspraken, uitgebreide informatie over omgeving en activiteiten en leveren
van waar voor ieders vakantiegeld. Carinthia Appartements, meer dan zomaar vakantie!

www.carinthia-appartements.at

Pension Edlinger

Gezien de populariteit van het programma, kan je het bijna niet gemist hebben: de familie Henebiens die vanuit Rotterdam naar Mallnitz emigreerden en dit avontuur vast hebben laten leggen door Ik vertrek. Dennis, Vanessa, Senna en Izabella wonen op het moment van schrijven bijna vier jaar in Mallnitz en zijn volledig opgenomen door de gemeenschap.

Het was een van de weinig afleveringen waar eigenlijk niet zoveel fout ging. Waar normaliter de pannen van het dak waaien, de financiën niet op orde zijn en de taal niet wordt gesproken, daar verliep de overgang voor de Henebiens’ vrij gladjes. Wat overigens niet wil zeggen dat het makkelijk was.

Eerder schreven we al een uitgebreider stuk over deze Rotterdammers, die je hier terug kunt lezen!

www.pensionedlinger.com/

Heb je zin gekregen in een ultieme bergvakantie in Mallnitz? Boek dan hier vast je verblijf!

Zoek en boek direct je accommodatie in Mallnitz!Booking.com

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.