Image Alt

The Edge Adventures

Mallnitz goes electric!

Maagdelijk witte sneeuw, het gedempte geluid van een kloek kabbelende bergbeek, frisse lucht zo schoon dat je longen bijkans knisperen van genot en a clear horizon. Fijner krijg je het niet! Tot er zo’n dampende dieselbus met skiërs voorbij komt rausen, je achterlatend in een zwarte wolk roetstof.

Dat laatste is in Mallnitz verleden tijd! En dat werd wel tijd ook, zeker als je bedenkt dat Mallnitz lid is van de ‘Alpine Pearls Association’ met een focus op milieuvriendelijkheid en groene mobiliteit.

HPV Mölltal & Kärnten Bus is een samenwerking aangegaan met Biowärme Mallnitz en lanceren een test met een elektrische skibus. Hiermee worden wintersporters vanuit Mallnitz naar de Ankogel en Mölltaler Gletscher skigebieden vervoerd: emissievrij, lokaal, duurzaam én gratis!

De bus is een 100% e-bus van SILENTH – ALL ELECTRIC, die met een batterijcapaciteit van 422 kWh een gemiddelde actieradius heeft van ca. 320 km in de winter, tot 470 km in de zomer.

Ultieme prestatietest op de Großglockner

De eerste presentatie van de bus vond plaats op de hoogste berg van Oostenrijk, op de Großglockner Hochalpenstraße. Voor de wereldpremière werd in totaal 287 km afgelegd van Salzburg naar de Franz-Josef-Höhe, waarvan meer dan een derde in het hooggebergte. De bus overwon moeiteloos de bijna 3.000 hoogtemeters, zonder te hoeven herladen! Bij terugkomst in Salzburg bleek de resterende batterijcapaciteit 41% te zijn.

Terugrekenend resulteert dit in een totale actieradius van 486 km, ondanks de loeiende interieurverwarming en het hoge alpine rijprofiel bij een buitentemperatuur van ca. 2-9 graden.

Best een kekke bus dus!

Meer informatie en technische details voor de liefhebber: https://silenth.eu/

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.