Image Alt

The Edge Adventures

Pinewood: Scandinavian Outdoor Life

Hoewel ik mij toch echt in de Oostenrijkse Alpen begeef, ben ik behangen met Scandinavische kledij. En da’s natuurlijk niet zomaar, want die Vikingen weten wat kou is, weten wat hitte is, weten hoe de elementen ons uit kunnen dagen en ze weten dus ook als geen ander hoe je daartegen te kleden. Lucky bastard als ik ben, mocht ik weer een fantastische broek testen: de Pinewood Lappmark Ultra.

Pinewood
“Toen Pinewood in 1996 werd opgericht, hebben we nauwelijks aan marketing gedacht. We hebben al onze energie gestoken in de ontwikkeling van outdoorkleding die we zelf wilden dragen en die ons altijd als onze favoriete kleding zou moeten vergezellen – of het nu gaat om paddenstoelen plukken, vissen, wandelen of op de jagerstoren. En we hielden ons eraan. We zijn geëvolueerd en gegroeid. We hebben naar mensen geluisterd, erover nagedacht en nieuwe oplossingen ontwikkeld. We zijn trots op onze producten en vooral over hoe mensen zich daarin voelen. Velen dragen Pinewood elke dag om dezelfde redenen als wij: de vrijheid om de natuur in te gaan. Dit is een vrijheid die het waard is om voor te vechten. Respect voor de natuur is altijd een onderdeel geweest van Pinewood – en nu meer dan ooit wordt onze houding ten opzichte van duurzaamheid bepaald over hoe we onze producten ontwerpen, produceren, verpakken, vervoeren en recyclen.”

Pinewood, midden in het leven.

Pinewood Lappmark Ultra
Is dit ook zo’n broek met van die zakken aan de zijkant? Hell no! Dit is een broek die mijn welgevormde derrière prachtig uit laat komen, mijn atletische bovenbenen doen shinen en mijn machtige kuiten laten blinken. De Lappmark zit als gegoten, als een tweede huidje.

Maar, hij knelt niet. Gelukkig ook maar, want een knellende broek terwijl je uren aan het ploeteren bent over ruige puinhellingen, door wilde couloirs tot je bij die gipfel bent en Bergheil! kunt schreeuwen, wil je niet. Deze Pinewood is lekker stretchy. Dus hij zit als gegoten, maar beweegt goed mee met je bewegingen.

Ik heb de broek getest op bloedhete, ijskoude en alles daartussenin dagen. Als warmbloedig mens is het tijdens bloedhete dagen desondanks prima te doen om de Lappmark te dragen. Desnoods trek je de rits open en rol je de onderpijp op, om nog wat extra verkoeling te zoeken, maar het wordt geen klamme plakbroek. De ademende stof ademt dus ook echt goed door. Op koude dagen en zeker met een venijnige wind, is het juist weer een heerlijk warme broek. De stof is niet zo grof die je bij veel andere outdoorbroeken hebt en juist dat zachte is bij koud weer een extra verademing.

Plussen
• Strakke maar stretchy pasvorm
• Winddicht en ademend
• Zachtzittende, comfortabele stof

Minnen
• weinig zakken (maar goed, dan draag je maar een goede rugzak)

Specificaties
• De broek heeft substantiële elementen van elastisch 4-weg stretch, waardoor deze elastisch/flexibel stil en comfortabel zit.
• De broek is voorzien van waterdicht membraan van de bovenknie tot de broekspijpen.
• Geruite stretchstof op de knieën.
• Geen getapete naden.
• Ventilatie openingen aan de binnen voorzijde van de dijen voor extra luchtcirculatie.
• Behandeld met Bionic Finish® Eco voor extra water- en vuilafstotende eigenschappen.
• Verschillende functionele zakken.
• Riem en plastic haakje aan de broekspijpen om aan de schoen te bevestigen.
• Broekspijp te openen met ritssluiting en verstelbaar middels klittenband.
• Waterkolom: >15.000 mm
• Ademend: 10.000 g/m2/24h

92% polyester
8% elastaan
96% polyamide versterking

Deze samenwerking kwam tot stand door de lieftallige Ilian – volg haar voor posts over toffe bergtrips, bosfoto’s en awesome Land Rover avonturen – van Vriezz Trading: sinds 2007 verkoper van diverse hoogwaardige topmerken in het outdoorsegment. (outdoor, jacht en hondensport)

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.