Image Alt

The Edge Adventures

Livebeelden van de sneeuwdump in Mallnitz

Afgelopen vrijdagochtend arriveerde ik – net op tijd – in Mallnitz. En met ‘net op tijd’ bedoel ik ook echt net op tijd, want vrijdagmiddag was er een sneeuwdump die tot op heden (ten tijde van dit schrijven zondagmiddag) duurt. De Autoschleusse vanaf Böckstein werd gesloten, dalen werden gesperrt en in de straten hoopte de sneeuw zich op tot meer dan een meter.

Ruim twee meter sneeuw
Op de Ankogel is inmiddels ruim twee meter gevallen en in het dal sneeuwt het onvermoeibaar door. Er was een kort intermezzo gisteravond toen de föhn ervoor zorgde dat er regen viel, maar nu is het al de hele dag gewoon aan het sneeuwen.

Ik heb me inmiddels wel nuttig kunnen maken: de buurvrouw, dik in de tachtig, heb ik met Dennis van Pension Edlinger waar ik een appartement huur voor de tijd dat ik hier woon en werk, uit kunnen graven. Het arme mensje was ingesneeuwd.
In het dorp rijden de boeren met hun trekkers de paden en straten zo goed als het kan schoon, de brandweer en de Bergrettung patrouilleren tot in de dalen en bewoners proberen zo goed en kwaad als het kan hun huizen en hotels begaanbaar te houden. Tot en met de daken aan toe, want er komen veel mini-lawines naar beneden en dat is levensgevaarlijk.

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau
Overigens staat de lawinewaarschuwing op het hoogste niveau. Het Seebachtal en Dösental zijn afgesloten en een aantal bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd. De komende tijd zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van mijn werkzaamheden hier in het dorp. Voor nu, geniet van de foto’s!

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by The Edge Adventures.